fredag 25. november 2011

Vinter og snart jul !

Snøen kom for et par dager siden, 20 cm i løpet av en natt. Snørydding foran husene våre var en merkelig sak, 4 menn jobbet i 5 timer. Er sikker på at samme område hjemme hadde vært ryddet på under 1 time av 1 mann. Pappa har jo vært vaktmester, så dette vet jeg litt om :)

Jeg skulle ut og kjøre buss den dagen, og sjekket at bussen først begynt å kl 13.00, så da stod jeg klar.
Ble da plukket opp av en sjåfør fra busselskapet, som plukket opp "sånne som meg" som nok ikke hadde forstått at det kanskje var best med annet transportmiddel denne dagen.
Uansett, super service, jeg ble kjørt helt til døren dit jeg skulle. Skolene var også stengt. Egentlig merkelig at så mye av samfunnet blir satt ut av litt snø, det er jo vanlig med snø her.


Så til julen, flere av naboene har hatt juletreet ferdig oppe og pyntet, i stuen, i over en uke allerede. Julehandelen er i full gang, og med det mener jeg virkelig FULL gang. Folk handler julegaver langt tidligere her enn det vi er vant til. Handlekurvene til folk bugner av leker og julepynt.
Og det er smittsomt, tror jammen jeg kommer til å gå tidlig i gang med  julehandel jeg også.
Julebordsesongen er også i gang, men det er den jo hjemme også :) I morgen skal vi på julebordet med jobben til Knut og neste lørdag er det julebord i den "norske klubben".
God jul !

onsdag 23. november 2011

"Lille San Francisco" - vår by St.John's

Vil gjerne viser dere noen bilder som er typiske for sentrumsnære områder i St.John's. Byen kjennetegnes ved sine mange fargerike rekkehus/byhus, arkitekturen skiller seg ut fra andre byer i Canada. Dette stammer nok fra byens britiske bakgrunn. Byen var en av de første hovedsteder britene koloniserte.
Når været er på den snille siden er det en riktig hyggelig by, med mange parker og maaaange kafeer, puber og restauranter. Byen blir ofte sammenlignet med San Fransisco, pga sine fargerike hus og bratte bakker.




George Street (ikke den du ser på bildet), er byens utelivsgate, og ligger midt i sentrum. Innbyggerne i St.John's hevder at denne gaten har flere barer pr kvadratmeter enn noe annet sted på kloden.
Dette kan nok ikke bekreftes, men det ser ut som om det kan være noe i det ryktet.
Gaten er full av barer, puber og restauranter, i alle varianter, med musikk som varierer fra det siste på listene, til irsk folkemusikk. 

tirsdag 22. november 2011

Petty Harbour

En liten landsby med ca 900 innbyggere. Opprinnelig var fiske hovednæringen i denne byen, men i 1992 ble fiske sterkt regulert, og innbyggerne lever nå hovedsaklig av tursime. Mange turister besøker byen pga dens småbysjarm og vakre natur: Byen er også et flott utgangspunkt for hval-spotting, is-fjell-spotting, i tillegg til at den har  mange fine turområder.



Vi stoppet i byen for å se på de flotte veggmaleriene, og de nydelig dekorerte fiskebåtene. Fryktelig synd at en hel næring rammes på denne måten. Pass på fisken !

mandag 21. november 2011

Cape Spear - Canadas østligste punkt

På vei til Cape Spear, som blir regnet for å være nord amerikas østligste punkt. Virkelig vilt og vakkert.
Her forsøker Knut å peke ut retningen til Storbritania, om du ser svært nøye etter.....?











Portogiserne ga stedet navnet "Cabo da Esperança" som betyr "cape of hope", som igjen ble "Cap d'Espoir" på fransk, og til slutt "Cape Spear".

Tilbake i St.John's og leiligheten vår ved QuidiVidi

Ja da er vi tilbake i St.John's igjen. Tenkte dele noen bilder av leiligheten/rekkehuset vårt med dere, slik at dere får et bilde av hvordan vi har det her. Vi har et stort og flott kjøkken.

 Som jeg har nevnt for noen av dere før, så er det fryktelig høyt under taket i de 3 etasjene vår, noe som selvfølgelig medfører maaange trapper. Har her forsøkt å ta bildet fra toppen av trappen og ned, men desverre litt dårlig lys..
Vaskemaskin og tørketrommel. Legg merke til rekkverket, så får du et inntrykk av størrelsen på disse maskinene. De rekker meg til skulderen.

 Vår himmelseng, som er så høy at du må klatre opp, og ikke rekker ned med føttene når du sitter i sengen.
 Utsikt mot Signal Hill, som var der den første telefonforbindelsen over atlanterhavet ble etablert (havet er rett på baksiden av åsen.
 Stue med flott stor peis, og tv over.
 Salong/sofagruppe, med recliner funksjonalitet :)

tirsdag 1. november 2011

Canada Goose

Man kan vel ikke bo i Canada uten å investere i Canada Goose ? Men så er det slik da, St.Johns er nok ikke Canadas "Shopping Mekka", og utvalget noe begrenset. Målet i dag er å se om vi kan finne disse to jakkene i butikk her.
Canada Goose Women's Expedition Parka Graphite

Canada Goose Montebello Parka - Red

Det er et par unge damer som er klare på hva de ønsker, både mht modell og farger.