fredag 31. august 2012

Roadtrip Nova Scotia, Prince Edward Island og New Brunswick

En liten forsmak på kommende blogg innlegg som omhandler vår flotte tur til Nova Scotia, Prince Edward Island og New Brunswick. En flott tur med nydelig vær, mer kommer !

søndag 19. august 2012

Thai soup !

På forespørsel fra Trine U. - alltid så koselig å bli spurt om oppskrift :)
En veldig god thaisuppe, som jeg har lagd flere ganger (fant den i "matblad" i en av kjedebutikken, og mener det er Thorild Sivertsens oppskrift)
Etter hvert som jeg har prøvd den ut har jeg valgt øke mengden grønnsaker i forhold til det som er angitt i oppskriften, f.eks. bruker jeg hele squashen, paprikaene kan med fordel være store og ikke små.  Jeg pleier også å ha en god del fersk champignon oppi.
Når det gjelder currypasten må man bare smake seg frem (ha den i til slutt), her er det utrolig mange forskjellige varianter å få kjøpt, og styrken varierer mye.



4 kyllingbrystfileter
2 fedd hvitløk
1 sitrongress
2 cm ingefærrot
1–2 ss red currypaste
2 hønsebuljongterninger
1/2 squash
1 liten gul paprika
1 liten rød paprika
3-4 stilker vårløk
1 boks kokosmelk
2–3 dl matfløte
1 liter vann
koriander
salt
sukker
1/2 dl nøytral olje
Fersk champignon -  om du liker det :)

Tilberedning:

Strimle kyllingfiletene. Varm opp olje i en kjele, og ha i kylling. Finrasp ingefær og hvitløk og finkutt sitrongress. La det surre noen minutter, hell over vann og ha i buljongterningene. Kok opp, ha i currypaste, kokosmelk og fløte. Smak til med salt, sukker og eventuelt mer currypaste. Tilsett de finstrimlede grønnsakene de siste ti minuttene, og dryss frisk koriander over ved servering.  Lager du rikelig holder den seg flere dager i kjøleskap. Kan også fryses.

mandag 6. august 2012

Lisbon, looking for an apartment for the student




 Vi reiste ned søndag ettermiddag. Vi skulle ha direktefly, men TAP air ville det annerledes og hadde gjort endring i siste sekund, og vi måtte fly via Stockholm.
Noe forsinket kom vi sent på kvelden frem til Hotel Mundial i Lisboa. Et sentralt, hyggelig og rimelig hotell midt i sentrum av Lisboa.
Dagen etter hadde vi avtale med utleiemegler, og vi troppet opp på kontoret der litt utpå formiddagen. Et interessant og annerledes møte. Veldig hyggelig representant, men litt utfordringer med engelsken ble det, men det fungerte.
Resultatet, etter å ha tittet på flere prospekter og ha gått på visning, var en veldig fin og sentral leilighet. Møte med eier, megler og oss ble gjennomført. Kontrakt signert og nøkler overtatt. En god følelse da vi kunne "flytte" studentens saker inn før vi satte nesen mot Oslo igjen.
Og noen bilder fra området utenfor bygården leiligheten ligger i:

Vi fikk også tid til en tur opp på universitet "instituto superior technico". Kun 15 minutters reise fra dør til dør.

Og det ble også sightseeing og litt shopping i denne flotte byen:
Så er det bare å krysse fingrene for et trygt og vellykket år for Anders i Lisboa.