lørdag 29. september 2012

Clovelly golf

Det er ganske mange golf baner i og rundt St. John's. "Vår" bane heter Bally Haly, og ligger kun en halv kilometer hjemmefra. Vi (jeg Rutt-Siri og Kari) har nå gjennomført 5 timer, og lært noe grunnleggende teknikk. Men du verden så vanskelig !!
I helgen var vi imidlertid på en liten rekreasjon og prøvetur til driving rangen på Clovelly Golf, siden den tropiske stormen Leslie har tatt sikkerhetsnettet ved driving rangen på Bally Haly.
Et flott sted med en laaaaaang rekke utslagssteder på driving-rangen! To nybegynner som nok lærer langt raskere enn sine mødre - og fedre. Og så var det BMW-cup på gang, og da måtte vi jo ta bildet av bilen vår i annen farge :)

fredag 28. september 2012

Lobster dinner with our own expert chef !

Vi er så heldige å ha en "Hummer-Gourmet-Kokk" som venn, nabo og kollega.
Det er aldri nei i vår munn når vi blir invitert over på nykokt fersk hummer. Virkelig festmåltider ! Så også forrige lørdag.
Og bare det å se på forberedelsene, og glede seg til maten, er jo halve selskapet :)
Å koke hummer til helt fotballlag (nesten..) på et normalt kjøkken krever jo sitt, men dette mestrer kokken til fulle!
Så det ble nok en lørdagskveld i hyggelig selskap, med nydelig mat og godt drikke. Tusen takk til Kåre og Kari :)

torsdag 27. september 2012

Cruise and Coffee in St. John's

Lørdag var det stort besøk i havna i St. John's. Det er som regel en god del cruise skip innom i loøpet av sesongen. Men svært sjelden to på en gang. Og når ett av de heter "Emerald Princess" og har plass til 3080 passasjerer og 1200 crew, så fyller det opp under inn- og utseiling. Folk løper mann av huset for å se på skipene, så også vi. Noe vår ny tilflyttede Lise synes er vel drøyt, og sier litt om hvor lite som skjer her :)
Og på vei ut av "The Narrows"  så ruver skipet godt! Legg merke til los-båten nede til høyre - den blir veldig liten :)
Og også denne lørdagen ble det lunsj i byen, på Get Stuffed. Deretter deilig kaffe på Fixed Coffee & Baking.

Battery to Signal Hill

Strålende sommer og nydelig turvær.
I dag lot jeg  jobb være jobb, og mattematikken fikk ligge urørt av Lise ! Formiddagen ble benyttet til en tur langs den flotte kyst-stien fra Battery og opp til Signal Hill.

onsdag 26. september 2012

Heaven on fire in St. John's

I går ettermiddag var de en alldeles nydelig himmel over St. John's. Etter laaaang tid nå med over 20 grader hver dag, luft fuktighet opp mot 100%, og nå denne himmelen, så minner det mest om et opphold på en tropisk øy. Bare å nyte så lenge det varer !

Så utrolig stemningsfullt !

fredag 14. september 2012

Coffee and Antiques St. John's

Byen vår har en rekke antikvitetsbutikker, og det er en fornøyelse å snoke rundt i disse.
Nå er jo ikke jeg en samler av antikviteter i det hele tatt, men det er veldig gøy å se på alt som finnes. Jeg har lagt min elsk på et skatoll jeg har sett i en de mange butikkene.

Som jeg tidligere har skrevet om er det utrolig mange restauranter i St. John's, og nå begynner det også å dukke opp kafeer som har ordentlig god kaffe. Jeg synes mye av kaffen her er veldig tynn, og minner om den vi får nordpå i Vesterålen:) Men det er altså noe på gang her når det gjelder kaffe...

torsdag 13. september 2012

Colorful houses in St. John's

Det som gjør denne byen så sjarmerende er blant annet alle de artige husene.
Her er det fritt frem med farge, fasong og dekorasjon. Man blir i godt humør av å se denne kreativiteten, og individualiteten.

onsdag 12. september 2012

Newman Wine Vaults

I helgen var det "Open doors" i St. John's, og jeg benyttet anledning til å få en omvisning i de gamle lokalene til Newman Wine.

Newmans Port i Newfoundland dateres tilbake til 1679. Ifølge historien kom det høsten 1679 et portugisisk skip lastet med portvin til St.John's. Skipet var på vei til London, men mistet kursen og styreegenskapene. Det ble kapret av franske kaprere, som forsøkt å unnslippe ved å seile skipet ut i Atlanterhavet. Kaprerne forlot skipet, som kom ut for storm, og måtte søke ly i St. John's.
Skipet overvintret i St. John's, og lasten med portvin ble trygt lagret i grotter i Southside Hills of St. John.

Og som i mange andre historier om vin og sprit på tur...
Når portvinen ankom England hadde det skjedd et mirakel. Vinen hadde fått en ny bouquet, en glatthet og en smak den ikke hadde tidligere, og
Newman & Company bestemte seg for å aldringslagre sin portvin i Newfoundland.
Praksisen fortsatte i vinkjelleren på Water Street fra begynnelsen av forrige århundre og utover. Vinen ble  aldringslagret i hvelvene til Newmans til minst 1893, muligens til 1914.Newman & Company har senere leid hvelvene ut til en rekke leietakere, inkludert en tobakksbutikk i 1919. Siste gang det ble lagret portvin her var i 1966.
Etter dette ble portvinen lagret på et annet sted i Newfoundland. 
Vinen blir nå lagret i Portugal.


St. Philip's

Søndagen var det andre leksjon i golf. Vanskelig men gøy :)
Etter golfen kjørte vi en tur til St. Philips for lunsj (fish & chips).
En flott søndag, og mange som er ute og viser frem bilene sine. Du skulle nok tatt en tur hit Terje, mye å se på......

onsdag 5. september 2012

The Roadtrip - again...

Det hele startet med at Rutt Siri foreslo at vi skulle reise til Moncton for å gå på Bruce Springsteen konsert. Har aldri hørt om Moncton før, og etter hva jeg forstod hadde ikke Bruce hørt om denne byen heller :) Men han fant frem, og det gjorde vi og omtrent 50.000 andre også!

Slik så det ut under oppvarming før konserten:
Og konserten svarte til forventningene. Utrolig bra, og det gikk i ett uten pause i over 3 timer :)

Så tilbake til Roadtrip'en vår. Vi fløy fra St. John's til Halifax, Nova Scotia. En 2 timers flytur. I Halifax leide vi bil på flyplassen, og kjørte direkte inn til Halifax sentrum, hvor vi bodde Atlantic Hotel.
Der ble det en sen middag i nærområdet, og siden vi jo hadde reist sørover ble det mat med preg av sydligere strøk:
















Og når vi er på tur er det viktig med mat, så før avreise neste morgen ble det en solid frokost på hotellet




Så er det klart for avreise, etter en tur innom havneområdet i Halifax var neste mål Charlottetown, Prince Edward Island. Vi valgte å ta ferje ut til øya,for deretter å kjøre broen av øya.
Ferjeturen tok ca 1,5 time, mens kjøreturen over broen tar ca 15 minutter (altså en lang, lang bro - som vistnok er veldig interessant for ingeniørene blant oss).
 Her et bildet fra reisefølget på ferja over. Nydelig vær, og flott landskap. Det var til og med levende musikk på turen. Kanskje en ide for ferja mellom Bogenes og Løddingen også ?
Prince Edward Island (PEI) er en egen stat i Canada. Øya er forholdsvis liten, men fantastisk frodig og med et eget særpreg på husene som minner mye om sørstatene i USA. Vi tok inn på hotellet  "The Dundee Arms Inn", og dette var absolutt ett av høydepunktene blant hotellene på denne turen (4 hoteller). Utrolig innbydende og trivelig, så flott at vi faktisk tok middag i kveldssolen på terrassen til hotellet. (Bildet lånt fra hotellets nettside)


Mens vi ventet på ferja over til PEI ble Knut hundepasser en liten stund. Damen som eide hunden var som de fleste her svært pratsom, og hun hadde reiste jorden rundt som hjelpearbeider. Hun kunne allikevel anbefale noen flotte steder på PEI, blant annet det lille tettstedet Victoria.











Så etter Charlottetown ble det en kjøretur langs sydkysten av PEI, hvor vi fikk en hyggelig stopp i lille Victoria







Så bar det over den lange broen

og til hotellet, dvs motellet, i Moncton


Nå begynner det å ligne det vi kaller en Roadtrip :) The American way !
Herfra var det gangavstand til konsertområdet, noe som var helt perfekt i det strålende varme været.
Dagen etter konserten bar det tilbake til Halifax, men igjen med flere avstikkere opå veien, blant annet var vi innom Joggins, museum for fossile funn, og med det sted i verden med størst forskjell på høy og lav vann, 15 meter !
og ja, det blåste ganske friskt her :)
Så litt av hvert fra turen tilbake til Halifax:
Tilbake i Halifax tok vi inn på Halifax Waverly Inn, et superkoselig og gammelt hotell.
Vi fikk nå anledning til å ta en bedre titt på byen, og vi fikk med oss omvisning på det lokale bryggeriet 'Alexander Ketih', som viste seg å være mer enn en god kombinasjon av omvisning i byens historie og i bryggeriets historie. Vi fikk også tid til en tur på the Maritime museumet, som var veldig lærerikt og spennende. Vi fikk lære om 'The Halifax disaster' som fant sted i desember 1917, hvor en stor eksplosjon tok livet av flere tusen mennesker. Det var merkelig å høre at ett norsk skip var med å forårsaket denne voldsomme katastrofen.