søndag 27. januar 2013

Bø i Vesterålen

I dag vil jeg dele dette flotte bildet som Ole Richard (lillebror) har tatt i Bø i Vesterålen i dag. Utrolig flott bilde fra et vakkert sted i nord :)
Pappa er fortsatt syk, og Ole Richard har tatt turen nordover.

fredag 18. januar 2013

Cod in tomatos - Torsk i tomater

En enkel, sunn og smaksrik hverdagsmiddag for2 personer:
  • 7-8 små Amadine poteter med skall
  • 1 hel gul løk
  • 2-3 stenger stangselleri
  • 1-2 bokser grov hakkede tomater (gjerne ferdig krydret, men sjekk saltinnholdet - dette varierer stort. Om du trenger 1 eller 2 bokser tomat avhenger av str på boksene. Bruker du hakkede tomater uten krydder må du selv krydre etter smak)
  • 500 gram torskefilet (sei eller annen fisk du liker går også fint)
Del løkene i skiver, og fres i litt smør i stekepannen (gjerne litt høy kant på stekepannen)
Del potene i to og la de surre med noen minutter
Hell deretter over boksen med tomater
La alt surre under lokk på lav varme til potetene er møre.
Del fiskefileten i litt store biter og legge på toppen (halvveis nedi sausen, men fint om den øvre delen ikke dekkes av saus, da ser det flottere ut ved servering).
Legg på lokket igjen, og la det putre 5-10 minutter til fisken er gjennomkokt.

Så enkelt, sunt og godt - og nesten ingen oppvask :)




torsdag 17. januar 2013

Jeg nekter, Per Petterson

Var heldig og fikk denne boken til jul av Lise Rebekka og Anders.
Dette er en stor og mektig leseropplevelse. Per Petterson på sitt beste. Helt på høyde med "Ut å stjæle hester". Her er det ikke for mye og ikke for lite.


Adresseavisen skrev : "Mesterlig underfortalt. Beksvart, poetisk, rått og vakkert. Petterson må bare leses".
Jeg gir min fulle tilslutning, og anbefaler den sterkt !

onsdag 16. januar 2013

Chef to Go - Cross over

Det ble lite innlegg på bloggen i høst. Det var flere årsaker til det. Blant annet at Lise Rebekka var her i flere måneder, og ikke minst at jeg begynte i ny jobb - i tillegg til at jeg foreløpig også har beholdt den gamle.
Slikt blir det travelt av. Og med curling tre ganger i uken, samt nytt medlemskap på treningsstudio - ja da ble det ikke så mye tid igjen.
Men det ble tid til kokkekurs også i høst, hos Chef to Go.
Nok en gang fikk vi være med å lage masse deilig mat. Her er noen bilder fra høstens kursdager:
Mange interessert damer følger nøye med :)
Og resultatetene lot ikke vente på seg, masse lekkert og godt !
Det blir nok ikke siste kurset dette heller.
Og til slutt en link til Chef to Go, Bob Arniels nettside: http://cheftogo.org/default.asp

tirsdag 15. januar 2013

New Year 2013: Bø, Vesterålen

Noen dager i Bø ble det også for meg og Lisbeth storesøster. Pappa er syk, og da passet det å ta en tur når jeg var i Norge. Veldig spesielt, og veldig trist å se Pappa så dårlig. Håper virkelig de klarer å hjelpe han når han nå blir innlagt på sykehuset.

Bø er flott om det er vinter eller sommer. Ble ikke mange utflukter, eller bilder på denne turen, men her er noen.

mandag 14. januar 2013

Christmas in Oslo

Litt bilder med julestemning fra Oslo. Borte bra men hjemme best. Det ble anledning til å treffe både famile og venner i julen, til tross for sykdom.
Og ingen jul uten nissefamilen fra Bestemor !

Snø fikk vi også, flott med hvit by.

Ett år til neste gang :)

lørdag 12. januar 2013

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Her i St. John's har vi hatt årets første snøstorm. Kontoret og skolene var stengt i går, og hos oss var strømmen bort i 12 timer. Ikke mye annet å gjøre da enn å lese en god bok. Og denne kan anbefales, fornøyelig og tildels opplysende med hensyn til historiske hendelser. Liker du Arto Paasilinna, så liker du denne også:

Fra bokomslaget
Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Boken handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. Men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også forårsaket flere av 1900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben, blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill

søndag 6. januar 2013

Christmas holliday to an end !

Ja da er ferien over for denne gang. I år startet ferien litt annerledes enn planlagt. 4 dager forsinket fordi jeg hadde rotet bort passet mitt.
Deretter var det sykdom på oss i tur og orden i heimen. Og det hele ble avsluttet med tur til Bø i Vesterålen, da Pappa er blitt syk.

Men nå er det tilbake til hverdagen i St. John's igjen. Vi drar i morgen formiddag, og kvelden i kveld blir det pinnekjøtt-middag med storfamilien.

Her et bilde av husbonden på flyplassen i St. John's før min avreise til Norge.