onsdag 27. februar 2013

House for sale ?

En kveld vi kom litt sent hjem, og det blåste godt, fant vi dette skiltet forand døren. Heldigvis var det nok ikke vårt hus som skulle selges, det var nok kommet med vinden fra et hus litt lenger opp i gaten.

mandag 25. februar 2013

Car Wash the Canadian way !

Bilen blir møkkete her også. Men maskin vask er ikke helt som hjemme, sikkert mer skånsom, men kan ikke si bilen blir ren. Uansett kun en tredjedel av hva det koster hjemme, i tillegg er det en fargerik opplevelse.

Butterpot Park - again !

I dag var det enda en av de flotte dagene som minner om påske på høyfjellet. Vi dro til Butterpot Park for å nyte dagen. I dag også med litt niste i sekken.
Denne helgen har vi god samvittighet. Treningsstudio fredag kveld, curling lørdag kveld og i dag skitur.
På tur i de Canadiske skogene... eller, skogen på Newfoundland er nok heller litt mer karrig enn det man kanskje forbinder med dype skoger i Canada.





Men for en dag, med masse fin ny snø. Og sol høyt på himmelen.


lørdag 23. februar 2013

LYUBOV ORLOVA

Lyubov Orlava er et russisk cruice skip som lå i havna i St. John's når vi flyttet hit i august 2011. Det hadde slagside og de eneste som oppholdt seg i skipet var rotter.
Skipet ble forlatt i havna her for ca 2 år siden, mannskapet fikk ikke lønn, og lokalbefolkningen engasjerte seg i flere måneder med frivillig leveranser av mat og andre nødvendigheter til mannskapet. Etter mange måneder gikk til slutt den russiske stat med på å betale billetter hjem for mannskapet.

Skipet har skiftet eiere flere ganger mens det har ligget i havn. Dagbøtene har vokst. Nå i januar skulle skipet taues til den Dominikanske republikk for opphugging.
Vi syntes det var merkelig at januar med alle sine stormer ble valgt som tidspunkt for tauingen, men etter noen dager fikk vi hva vi tror var forklaringen . Det var nok bekvemt at det slet seg, nå seiler det sin egen sjø - bokstavelig talt! Føljetongen om dette skipet har vært en daglig affære i lokalavisen, og nå har det også nådd norske nyheter:

http://www.dn.no/play/#!2060/russisk-spkelsesskip-i-drift/

torsdag 21. februar 2013

Gamle bilder

Her er bildet av huset hvor Pappa er født, og hvor familien bodde til de flyttet på land når han skulle begynne på skolen.
Huset står fortsatt på øya, selv om alle andre hus er borte. Den gang var det et lite samfunn med flere hus og butikk.
I dag har huset og damen som bor der blitt vist på NRK under programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".
Her er et bildet av Mor og Far (Pappas foreldre). De holdt bryllupp der ute på øya, og gjestene ble rodd frem og tilbake fra land. Etter hva Mor fortalte meg ble det dårlig vær, og gjestene måtte bli i mange dager.
Og her er et bildet av Far som liten gutt:
Koselig med gamle bilder.

onsdag 20. februar 2013

Cod in tomatos .... two...

En annen variant av en enkel torske-rett er til 2-3 person;

1 hel purreløk
1-2 beger med små tomater
1 ss smør
1,5 dl fløte
salt og pepper
 

Vask og kutt purre i i strimler, del tomatene i to. Ta en stekepanne og fres purre og tomater i smøret til purren er myk. Hell opp i fløten og la det surre, smak til med salt og pepper.
 

500 gr torskefilet,
lurt og salte den lett litt før du skal steke den, slik at den binder seg bedre.
Stekes i en stekpanne (så da må du to stekpanner, eller helle purre og tomatblandingen over i en liten kjele).
 
små lettkokte poteter

mandag 18. februar 2013

Spring is on....

Lørdag kom med nydelig vær, og vi tok en spasertur i byen før vi dro hjem for å gjøre i stand til middag og gjester:
Skikkelig vårstemning. Knut med favorittbryggeriet i bakgrunnen (nesten litt som Mikrobryggeriet)



Koselig ikke sant ?

The Office

Fredag ettermiddag dro jeg og Rutt-Siri fra jobb allerede kl 16, noe som er tidlig for oss her i St. John's. Det var ikke blitt mørkt enda, og jeg fikk tatt noen fine bilder av kontoret i ettermiddags lyset. Litt som å være på Campus;

Så ble det en tur til byen for å handle litt mer til det flotte serviset fra Sophie Conran i favorittbutikken, Home on Water :
Og litt marmelade til osten ble det også!

fredag 15. februar 2013

Rakfisklag på lørdag

Med tillatelse fra eieren av Newfoundland bloggen har jeg fått lov å låne disse bildene, som viser en hyggelig gjeng til bords i King Edwards Place no 9:

Og det smakte utrolig godt !

Det viser dette bildet av restene fra dagen etter:

søndag 10. februar 2013

Crisp bread and goat cheese

Det er nesten ikke den ting vi ikke får tak i her borte. I nærbutikken vår, Belbins, der selger de til og med Wasa knekkebrød og brunost ! Litt annen innpakning på osten enn vi er vant til fra Norge, men det er samme gode osten fra Tine.

Norsk frokost på andre siden av Atlanterhavet :

mandag 4. februar 2013

Nordic skiing - Butterpot Park

I går var det rene påske været her i St. John's. nysnø og vindstille. Vi tok turen ut av byen til Butterpot Park, og hadde årets første skitur. Og kanskje blir det flere, det ga i alle fall mersmak !
Dette var første søndag etter nyttår uten jobbing - jammen på tide :) Ser frem til roligere helger og lysere tider.


søndag 3. februar 2013

Alene sammen - Cutting for stone - Abraham Verghese

Da har jeg nettopp fullført denne boken. En fin leseropplevelse.
Kanskje litt skuffende at man ikke fikk Etiopia mer inn under huden ? Og det tar kanskje litt vel usannsynlige vendinger i siste del av bokens handling som foregår i USA ?
Men kan absolutt anbefales for de leserglade. Er du i tillegg interessert i medisin, så er dette rette boken :)

Bokkilden sier :
 
En intenst spennende, rørende og morsom roman som kan minne litt om John Irving. Boken er blitt en gigantisk bestselger i mange land. Marion og Shiva Stone er tvillingbrødre. Foreldrene ? en vakker, indisk nonne og en ung, flink, men folkesky britisk lege ? har et hemmelig forhold mens de arbeider på et misjonssykehus i Addis Abeba i årene etter krigen. Terningkast 5. «Verghese er en vidunderlig forteller.»Kathrine Lilleør, Berlingske Tidende Terningkast 5. «? en bragende god fortælling om at høre til og knytte bånd på tværs af kontinenter.»Lise Garsdal, Politiken«Den bedste, store roman i 2009 ? Så kort kan det siges. Anbefales til alle elskere af stærke romaner og gode historier.»Per Drustrup Larsen, DBC«? en engagerande och lärorik roman som sprudlar av berättarglädje.»Eva Johansson, Svenska Dagbladet
 
Jeg synes dette er å ta i litt...OK bok, men ikke så stor.