onsdag 11. desember 2013

Student to be... in Budapest

Et lite tilbakeblikk på sommerens tur til Budapest.
Lise begynte på McDaniel College i Budapest i høst. Vi dro derfor dit i sommer for å ta byen i øyesyn, og ikke minst for å forsøke å finne et bosted til henne.
Varmen slo oss i bakken når vi kom dit, det var en ekstrem hetebølge de dagene vi var der. Rundt 40 grader. Vi fikk allikevel gjort avtale om flere visninger, og tråkket oss gjennom byen på kryss og tvers:

Det ble også tid til å spise litt godt mat, og ta inn inntrykkene i denne flotte byen:

Og så måtte vi selvfølgelig orientere oss med hensyn til beliggenheten av McDaniel i forhold til alle leilighetene vi så på, og her er "the student to be" foran porten til neste års studiested:
Og jammen klarte vi ikke å finne en leilighet også, ny renovert og flott, med en koselig bakgård:
Og nå er snart allerede første halvdel av dette studieåret gått. Lise stortrives, og da er vi fornøyde !

søndag 8. desember 2013

Sunday brunch and sealskin boots

I går var det Winter galla party på Hebron prosjektet. Vi var ca 700 personer, så det var både kjente og ukjente. Vi var hjemme litt utpå natten, så da passet det fint med en sen brunsj på Zacharys.
Eggs Benedict og Zacharys Big breakfast. Ingen av oss gikk sultne derfra.
Og det nærmer seg jul og avreise til Norge. Jeg gikk derfor i dag til innkjøp av ny STOR koffert, med livstidsgaranti ! Merket er Briggs & Riley.

...og så var det dagens høydepunkt, bestilling av selskinn støvletter:
Da kan vinteren bare komme...

Nå skal vi nyte søndags middag med nykokt hummer, tilberedet av far i huset !

onsdag 4. desember 2013

Quidi Vidi Brewery

Ikke langt hjemmefra ligger den idylliske lille fiskelandsbyen Quidi Vidi. Det er ikke mye annet enn et par små fiskebåter som holder til der nå, og fiskebruket er lagt ned for mange år siden. Det gamle bruket har imidlertid fått nytt liv som bryggeri. Bryggeriet er svært populært og ølet har vunnet flere priser i Canada. Her er det omvisning og utsalg. Utsalget har en egen sjarm, ved at du må handle kassevis. Du skriver deg opp i en bok hver gang du handler, for hver 6. kasse er gratis !

QuidiVidiBrewingStJohnsNewfoundland.JPG
(bildet lånt fra Wikipedia, som viser bryggeriet i sin helhet)

søndag 1. desember 2013

Nabolaget vårt i St. John's

St. John's er en by med mange spisesteder, og det å gå ut å spise er nok langt mer vanlig her enn i Norge. Vi følger selvfølgelig skikken her. Som listen til høyre i bloggen viser har vi besøkt mange av spisestedene. Noen steder er vi oftere enn andre, og det blir gjerne de litt enkle som ligger nærmest der vi bor.
Her er noen bilder fra de tre som ligger nærmest huset vårt. Alle tre innen 5-10 minutters gangavstand. Den nærmeste heter International Flavours, og har en enkel pakistansk meny; Curry med kylling, biff eller vegetar. Stor eller liten porsjon. That's it.

Så er det Zacharys som kun er åpent frem til kl 15. Der serverer de 'all American breakfast'.
Vegg i vegg med Zacharys har vi Classic Cafe East, hvor det også går i frokost og brunch, men i tillegg åpent for middag med mye god torsk på menyen.'