fredag 30. desember 2011

Panna Cotta - Nyttårsdessert

Panna Cotta er blitt en av våre favoritt desserter. Første gang vi ble introdusert for denne hjemmelagde herligheten var faktisk ikke i Italia, men hos foreldrene til en god venninde av Lise Rebekka. Det var supergodt. Siden er det mange av våre venner, og vår familie, som har fått smake denne godbiten, og noen har nå oppfordret meg til å legge ut oppskriften. Her kommer den:

PANNA COTTA - ca 4 porsjoner

3 stk geleatinplater
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
70 gram sukker
Start med å legge gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
Ta en kjele og ha oppi sukke og fløte.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i kjelen med sukker og fløte.


Skru på platen og kok forsiktig opp, rør god helt til det koker opp.


Ta kjelen av platen. Ta geleatinen opp av det kalde vannet (du klemmer ut vannet av platene) og ha det oppi fløteblandingen. Rør til det løser seg opp. Hell blandingen over i serveringsskåler, bruk gjerne glass, det ser flott ut. Sett til avkjøling i 4 - 5 timer i kjøleskapet.

Når du skal servere er det godt med en frisk bærsaus til. F.eks. litt bringebær, sitron og melis som blandes med stavmikser.
Tips!
Om du ønsker litt variasjon kan du forsøke kokos panna cotta. Da tar du 1-2 dl kokos og oppi fløteblandingen når du koker den opp. Sil av før du heller i serveringsskålene, ellers vil du få et lag med kokos i bånn. Kokos panna cotta smaker godt med en "bær"saus, hvor du bruker mango i stedet for bringebær.

2 kommentarer:

  1. Hei Lena
    Fikk lyst til å dele min pannacotta-versjon med deg. Brukes som forrett (4 porsj.);

    1 gelantinblad
    1 dl kremfløte
    1 ts pepper
    1/2 finhakket rødløk
    1/2 dl hakket gressløk
    1 dl rømme
    30 g løjrom - eller steinbitrogn
    noen lange gressløkstrå til garnering

    Oppskriften sier 2 ts salt, men det sløyfer jeg siden rognen gir nok saltsmak. Prøv deg fram!

    Lag pannacotttaen som vanlig og la den stivne i minst 4 timer.

    Like før servering legges på et "egg" av rogn(bruk dessertskje)og topp med to lange gressløkstå.

    Hilsen Mary

    SvarSlett
  2. Dette høres vedlig godt ut Mary. Tusen takk for at du deler denne, skal prøve den. Alltid supert med forretter som kan lages i forkant :)

    SvarSlett