Reprise av tidligere publisert oppskrift :)
Aquavit er egnet til mer enn å drikkes. Supergodt som ingrediens i Peppersaus. Har nå lagd denne peppersausen mange ganger, og den faller alltid i smak, og krever ingen avanserte ingredienser, så man har som regel det man trenger i huset:
Ingredienser peppersaus:
ca 1/2 ss Pepper
(gjerne hele pepper som du knuser selv, men ferdig malt går også fint)
Ha pepper i en stekepanne med "slipp" belegg på ganske høy varme. La det bli godt og varmt og det lukter pepper.
1 dl Aquavit (eller annet brunt brennevin)
Hell i stekepannen, og har du hatt panen varm nok begynner det å dampe med en gang. Nå skal du med en gang tenne på med en fyrstikk eller ligheter. (Pass på - hold gjerne pannen bort fra kjøkkenviften - flammen vil stå gangske høyt). La det brenne til de slukker av seg selv.
2,5 dl fløte, 1 klype salt, 1 klype sukker (gjerne brunt om du har)
Hell i fløte og salt (etter smak), skru ned varmen, og la det hele småkoke i stekepannen til sausen tykner.
1 ss smør (eller creme fraiche, og da kan du gjerne bruke mer, smak deg frem)
Til slutt, ta stekpannen av varmen rett før servering, og rør forsiktig inn 1 ss smør
Bruker du creme fraiche kan du gi sausen et oppkok uten fare for at den skiller seg, og det er også nødvendig dersom du øker mengden i fht smør.
Bruker du creme fraiche kan du gi sausen et oppkok uten fare for at den skiller seg, og det er også nødvendig dersom du øker mengden i fht smør.
Jeg lover at dette blir en av de beste peppersauser du har spist !
Veldig enkelt og kjempegodt. Sausen får en karamellisert smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar