onsdag 28. mars 2012

Trout tartare, Squid, Mussels, Hollandaise

I dag var det Chef to Go class #7 med fisk og skalldyr på menyen.
Først ut var filitering av en ørret:

Av ørreten lagde vi blant annet "Trout tartare", en liten men alldeles nydelig apetittvekker. Som navnet tilsier, rå ørret, med bla.sjalottløk, olje, sitronsaft, gressløk og salt og pepper.

Squid var det flere av oss som var litt skeptiske til, da det ofte har en tendens til å bli seigt og smakløst. All skepsis forsvant ved første smak. Kjempegodt, smaksrikt og mørt. Og spektakulær tilberedelse.

,
Oppskrift:
400 g Squid/Akkar (kan kjøpes frossen), tines og kuttes i strimler/ringer, må være romtemperert før steking
Gjør klart 'seasoning' i en skål:
50 ml olivenolje
2 hvitløksbåter, hakket
1 tomat hakket i små biter (fjern frø)
30 ml hvitvin (kan sløyfes)
2 ml cayenne pepper
5 ml presset sitronsaft
15 ml frisk hakket persille
salt og kvernet pepper
Deretter:
Finn frem en stor stekepanne, ha et par spiseskjer klarnet smør, sørg for at pannen blir skikkelig varm, slik at det ryker, før du har oppi squiden (lager du hele oppskriften bør du dele opp og steke i 2 omganger - ellers blir det kokt og ikke stekt)
Squiden skal kun steke i ca 30 sekunder, rist på stekpannen underveis, eller bruk en tresleiv.
Deretter:
Hell over seasoningen, fres 10 - 15 sekunder og server !

Og her det ferdig resultatet, Newfoundland Squid Portuguese Style:

Av selve ørreten lagde vi Oven Pouched Trout in Court Bouillon, med Rice Pilaff og Hollandaise, og Newfoundland Mussels:

Nok en flott dag på kjøkkenet til "Chef to Go" her i St. John's:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar