onsdag 1. oktober 2014

Ricotta Gnocchi - Oppskrift

På Wikipedia kan man lese at i Toscana kalles Ricotta Gnocchi for 'prestekvelere', fordi en prest en gang skal ha blitt kvalt fordi han spiste gnocchi for raskt. Gnocchi er en variant av pasta,  og inneholder vanligvis potet, men det finnes utallige oppskrifter. Den oppskriften jeg bruker i dag er fra ett av kokkekursene jeg har deltatt på i St. John's. Oppskriften gir ganske mye gnocchi, men jeg pleier lage hele, dele deigen i 3 og fryse ned 2 deler:

Pisk sammen i stor bolle:
450 gram ricotta ost
4 egg
2,5 dl revet parmesan ost
1 tsk salt
1 tsk hvit pepper
1 tsk hvitløkspulver (kan sløyfes)
Deretter bland inn:

5 dl hvetemel
(avhenger av hvor mye veske det er i ricotta osten)

Rull deigen til finger tykke pølser, som kuttes 1 cm brede biter (legger de på en stekeplate med litt mel på bare for at de skal være lett tilgjengelig og klare til koking).

Det er også vanlig at man lager riller i gnocchiene med gaffel, slik at sausen henger bedre på når de skal spises.
Kok i en stor kjele med saltet vann. Ha gnocchi oppi når det koker, og når de flyter opp er de ferdig kokt, tar kun 2-3 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar