mandag 12. desember 2011

Ferryland, Newfoundland

Søndag kjørte vi en tur sydover, til Ferryland, ca 8 mil syd for St.John's. Vi tok også noen avstikkere på veien, og kjørte innom flere koselig små steder ved sjøen. Ved Bays Bull tok vi av og kjørte ut til Gunridge. Ved Shores Cove tok vi av og kjørte ut til Admirals Cove. Men målet for turen var Ferryland.

Ferryland var i 1590 en av de mest populære fiskehavnene i Newfoundland, og anerkjent av Sir Walter Raleigh. En kort periode på begynnelsen av 1600 taller var flere av de små landsbyene i området engelske kolonier. Byen ble ødelagt i 1696, og deretter glemt i lang tid. Utgravinger av de opprinnelige bosettingene startet i begynnelsen av 1980, og pågår fortsatt.






Det er anslått at det bor ca 500 innbyggere i Ferryland i dag. Stedet er en av flere turistattraksjoner langs en rute som heter "The Irish Loop". I sesongen er det en rekke overnattingssteder, B&B, kafer og souvernibutikker.
Spesielt verdt å nevne er http://www.lighthousepicnics.ca/, hvor man kan forhåndsbestill piknikk kurv med deilig mat. Stedet holder til i fyrhuset fra 1870, og har fått flere priser for sin gode mat, for konsept og beliggenhet.
Dette bildet er hentet fra http://www.lighthousepicnics.ca/experience/picnic/ og jeg gleder meg til å reise tilbake til Ferryland og prøve maten fra Lighthousepicnics til våren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar