torsdag 19. april 2012

Blir ikke helt ferdig med isfjellene i Quidi Vidi...

Men her er nok et bildet tatt fra Quidi Vidi av 'Iceberg Quest' i går kveld, utrolig flott !!

I dag er det stor dag for meg. Reiser til Oslo om noen få timer, og gleder meg til å treffe Lise Rebekka og Anders. Anders reiser i dag fra Vietnam, etter en lang studie/ferie tur han har hatt i Singapor, Malaysia, Thailand og Vietnam.
Jeg er så heldig at jeg også skal reise til Venezia, og Voss, mens jeg er i Norge. Så det blir superkoselig. Gleder meg :)

onsdag 18. april 2012

Enda et isfjell kom inn i Quidi Vidi i går !

Bildet er fra The Telegram, men tatt fra samme sted som jeg tok mitt for 2 dager siden.
Vi har nå hatt 20 grader og sol i 2 dager, og hjemmefruen har til og med blitt solbrent!

mandag 16. april 2012

Isfjell i fjorden ved Quidi Vidi

Nå har vi hatt noen helt utrolig deilige dager, så også i dag. Registrerer at jeg ikke er så kravstor til været lenger. Bare solen er fremme og vinden ikke for sterk, så har vi det supert. Benytter anledningen og kommer meg ut så fort jeg kan. I går var vi vel litt småslitne her, etter et langt og hyggelig selskap på lørdag. Men tur ble det, i nabolaget. Det som er så fint, er at det er omtrent som på Skogen, bare ta på seg klær og ut døra, så er vi i marka:
Som dere ser er ikke våren kommet så veldig langt her, men nå er det rett før - tror jeg...
Målet for søndagens lille tur var en Quidi Vidi Village, hvor et lite isfjell har kjørt seg fast, og nok kommer til å bli liggende til det har smeltet.
Ganske så flott synes jeg :) Etter turen ned til Quidi Vidi, som også har byens beste bryggeri, ble det en tur rundt Qudi Vidi Lake, som er en liten innsjø like nedenfor huset vårt, omtrent på størrelse med Songsvann ? En fin dag.

Karibisk Jerked Chicken, med Mint Mango Salsa og Søtpotetmos

Lørdag lagde jeg en deilig kyllingrett, oppskrift hentet fra United Arilines magasin ! Utrolig rik på smak. Gjengir oppskriften her. Den er vel verdt å prøve seg på.

8 kyllingbrstfilet (eller som jeg brukte, kyllinglår skinnfrie og utbenet)

MARINADE TIL KYLLINGEN
2 tsk malt allspice
1/2 tsk kanel
3/4 tsk muskat
1 ss brunt sukker
1 ss fersk timian
4 hot peppers (her brukte jeg 1 tsk cayenne pepper i stedet)
4 store hvitløksbåter
3 vårløk
1 sjalottløk
1/4 kopp ferskpresset limejuce
2 ss soyasaus
3 ss olivenolje
1 ss salt
1 ss pepper

Alle disse ingrediense blandes og kjøres i mikser/stavmikser. Ha så blandingen over i en pose og legg kyllingfiletene oppi. Knyt igjen og legg i kjøleskapet 4 - 6 timer. Snu posen av og til. Jeg lagde dobbel mengde, og det var mere enn nok til 22 kyllinglår.
Når ferdig marinert, kan disse med fordel grilles, evt. Stekes i stekkepannen.

MINT MANGO SALSA
2 kopper med fersk/moden mango, kuttet i terninger
1 liten rødløk, kuttet i små biter
2 ss fersk finhakket minte
1 ss fersk finhakket koriander
1/4 kopp ferskpresset limejuce

Bland alle ingrediensene i en skål og la det stå i kjøleskapet minst 1 time før servering (gjerne lenger)


SØT POTET MOS
4 stk søtpoteter
8 ss smeltet smør
3/4 kopp kremfløte

Prikk hull i potetene med en gaffel, og bak de i ovnen på 220 grader (400 F) i ca 45 minutter, til de er møre. Ta av skinnetnår de er ferdige, og mos sammen med smør og fløte, bruk Evt. stavvmikser om du vil ha en glatt konsistens.

Server kylling med Søtpotetmos ved siden av. Mint mango salsa legges med en ss over kyllingkjøttet.

Siden jeg hadde gjester når jeg serverte dette, ble det ikke til at jeg fikk tatt bilder av det ferdig resultatet, har derfor tatt bildet av bildet i magasinet jeg fant oppskriften i:

torsdag 12. april 2012

ChefToGo #9 - Cheesecake, Sjokoladefondant, Sjokoladeganache

Cheesecake, Sjokoladefondant, Sjokoladeganache

I går var det kake og dessert som stod på menyen, og ikke minst presentasjon av disse. Utrolig gøy, og veldig veldig godt:
Små enkle triks gjorde underverker med et kakestykke:

Desverre så nærmer det seg nå slutten på dette 10 uker kurset. Neste onsdag er siste gang, og da skal vi alle invitere en gjest, som vi vil servere en tre retters lunsj :)

tirsdag 10. april 2012

Chef to Go #8 Apple and Cream Tart


Forrige kursdag var det baking som stod i fokus, og det er utrolig hva vi kommer igjennom på noen få timer. Vi lagde denne deilige "Apple and cram tart", Bakeds Cheese Cake, Raspberry Coulis, Creme Anglaise, Tulip Dough, Mayonnaise og Chicken salad tea sandvwiches with toasted almonds.
Er det rart vi koser oss ? Denne kaken var utrolig god, og med Creme Anglaise på toppen var den himmelsk !


Oppskrift, dag 1 (eller |1 -2 timer før selve bakingen) :

Lag gjerne deigen dagen før, evt. et par timer kjøleskapet, og det fungerer også greit:
3 dl hvetemel
85 gram smør, kaldt/romtemperert (usaltet)
2 ss kaldt delfiafett
1/4 ts salt
Alt eltes sammen til en deig, strø litt mel over, og sett kjølig.


Oppskrift, dag 2:

Steg 1.
Rull deigen ut til en flat sirkel og kle kake/paiform, også oppover kanten.
Stek paibunnen i ca 10 min på 220 grader.

Steg 2.
Skrell, rens og kutt 3 epler (Granny Smith) i skiver, legg det i en bolle med 2 ss sitronsaft og 2 ss sukker (bland det, slik at alle epleskivene får sitronsaft på seg)

Steg 3.
I en anne bolle blander du sammen:

3 eggeplommer
2,3 dl fløte
3 ss sukker
1 ts vaniljeessens/evt frø av en vaniljestang
en klype salt
3/4 dl rosiner

Steg 4.

Legg alle epleskiven i vifteform utover paibunnen, og deretter heller du over blandingen du laget i steg 3. Strø over litt kanel og sukker på toppen.

Steg 5.
Stek i ovnen i ca 1 time på 190grader.

The Telegram

Den største avisen her på Newfoundland heter The Telegram. For å få med seg hva som skjer, både av nyheter og events, så er det supert å abonnere på denne avisen.Avisbudet leverer avisen i postkassen hver dag, mandag til og med lørdag. Det er ikke som med Aftenposten, hvor budet må stå opp midt på natten så alle får avisen før de skal på jobb. Nei her kommer avisbudet tuslende ca kl 10.00 - ikke noe stress, en liten veske over skulderen (avisen er tynn, med unntak av lørdag - da er den skikkelig tykk - men da er det også et annet avisbud med bil).

Men det som er det mest uvanlige med denne avisdistribusjon, er at abonnementet betales kontant. Hver lørdag kveld kommer det en kar og ringer 4 ring på dørklokken. Da er det bare å finne frem $8,50 og klippekortet. Er vi ikke hjemme lørdag, ja så kommer han søndag kveld - og vi vet hvem det er, for det er kun han som konsekvent ringer 4 ganger !
Som dere ser her, så kommer han neste gang lørdag 14. april

http://www.thetelegram.com/

søndag 8. april 2012

Middel Cove,Outer Cove, East Coast Trail, Flatrock

Langfredag kjørte vi opp til Middel Cove, som tidligere var kjent for Capelin (Lodde) fiske. Fortsatt er det slik at Lodda går i stor stim inn i denne bukta, og kan fanges med hendene. I følge lokale skjer det hvert år.
I dag er imidlertid Middel Cove et sted for fritid og rekreasjon. Flott rullesteinstrand, og et fint utgangspunkt for turgåing langs East Coast Trail.
Fantastisk mye fin stein
Vi benyttet anledningen til å gå noen kilometer på deler av den kjempefine og tilrettelagte turstien som går langs kysten, East Coast Trail.
Men også mange bratte skrenter og stup, så jeg er glad jeg med min høydeskrekk ikke gikk tur her med sammen med små unger, da er jeg sikker på at jeg hadde hatt en ubehagelig tur. Men denne dagen med meg først på stien, og Knut etter, så gikk det kjempefint.
Og vi fikk også anledning til å se et isfjell som lå og duppet:
Etter den turen kjørte vi videre nordover til The Town of Flatrock.
Første europeiske bosetting her bestod av folk fra Irland, Skottland, Frankrike, England og Norge :)

tirsdag 3. april 2012

Roadtrip, del 2, Whiteway og Cupids

Det er mange flotte steder og vakker natur, og det var også påskevær på turen vår :
Her stoppet vi ved Whiteway, hvor vi spiste lunsj på Brown's Restaurant, www.brownsrestaurant.ca . Her var det et sted med hytteutleie, www.blazinghorizoncottages.com, og det er utsikt til "Shag Rock" som dere ser ute i fjorden.
En fornøyd Knut venter på lunsj, vel verdt å vente på, faktisk en av få steder langs landeveien som hadde godt utvalg utover fish&chips.
Her også i nærheten av Shag Rock, og et lite landhandleri, her hadde de faktisk ALT man trenger...
Og tilslutt noen bilder fra Cupids. Cupids hadde en stor havn, og er nok klar for å ta i mot mange seilbåter til sommeren.

Roadtrip - Dildo og Cupids

Søndag bar det ut på nok en roadtrip, denne gangen var målet et lite sted som heter Dildo. Ja, det er en rekke spennende navn på stedene rundt her.

Så da bar det av gårde, og det gikk raskere enn planlagt frem til Dildo, så vi rakk en masse flere små steder, med de vakreste navn; Greens Harbour, Heart's Delight, Hearts Desire og Hearts Content, hvor vi krysset halvøya, og kjørte ned via Carbonear og til slutt kjørte en tur innom Cupids før vi dro hjemover til St. John's igjen.

Dildo var en hyggelig liten plass, som kan minne litt om Sponvika, men med yrkesfiskere fortsatt tilstede. Ikke vanskelig å foretstille seg at dette er et idyllisk sted, og bare det blir litt varmere i været så åpner nok serveringsstedene også :