søndag 23. februar 2014

Enkel hverdags curry suppe/gryte !

Litt spicy curry på en kald dag er godt. Jeg lager litt ulike varianter med 'man tager hva man haver' prinsippet. Her er en oppskrift som kan endres etter hva man liker, men som basis bør jo alt i første avsnitt være med:

1 stor løk, kutt i biter
2-3 fedd hvitløk, hakket
2 bokser kokosmelk (helst light, ellers kan det bli vel mektig)
1 ts rød curry pasta
2 ss soyasaus
2 ts sukker
olje el. smør
 
2-3 cm ingefær rot, skrelt og hakket i biter
1 ss fishsauce
2 dl vann eller buljong/kraft
Kjøtt svin/kylling/biff, strimlet (400 - 800 gram)
Grønnsaker (kan være som jeg bruker litt brokkoli, blomkål og gulrøtter, hermetiske tomater eller hva du har.. paprika, babymais, sopp...)
1 Lime
1-2 dl fløte


Bruk en stor kjele, ha i litt olje eller smør og fres løk, hvit og ingefær blankt. Tilsett rød curry pasta og fres dette sammen. Styrken på rød curry pasta varierer veldig, den jeg bruker holder det med 1 ts av. (Synes du det blir lite, er det ikke problem å tilføre mer til slutt)

Hell oppi begge boksene med koksmelk, vann/buljong/kraft, hermetiske tomater om du har (det gir litt fylde til curryen). Ha oppi soyasaus og sukker, og fishsauce om du har.

Strimle kjøttet og stek dette brunt i en stekepanne.

Ta alle grønnsakene du har kuttet oppi gryta, sammen med det stekte kjøttet. Del en lime i to og press saften oppi gryta.
Dersom du har hatt hermetiske tomater i gryta kan det være lurt og også tilsette litt fløte til slutt, for å gi mer fylde. Jo mer grønnsaker og kjøtt jo nærmere en gryte blir det. Jeg synes den blir enda bedre dagen etter, men det forutsetter at du ikke er redd for litt godt kokte grønnsaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar