torsdag 4. august 2011

Mojito, Chilli marinert Scampi, Hvitløksrundstykker

Så kom lillebror på besøk på hytta :) så koselig,
og han lagde de beste Mojito'er til oss.
Ingredienser:
En halv lime
2 stilker mynte
2 ts sukker, helst raffinert
4 cl rom
Knus is
Soda eller sitronbrus

Og så koste vi oss med sweet-chilli marinerte scampi, med og uten creme fraiche saus, samt rundstykker med hjemmelaget hvitløkssmør og salat.


For så å avslutte med grillmat...

Framgangsmåte for Mojito (hentet fra DinMat):
Ha mynten i bunnen av et glass. Bruk både blader og den delen av stilken som bladene henger på.
Skjær lime i fire båter. Legg den oppå mynten, pass på at fruktkjøttet peker oppover.
Legg sukker over limen.

Mudle det sammen. Her er det feil å knuse alt i stykker, da får du en bitter og ekkel smak fra limeskallet, og du vil knuse mynten slik at den setter seg fast i sugerøret.
Målet er å få fram smaken i bladene, uten å ødelegge dem. Øvelse gjør mester.

Hell knust is over. Pass på at du fyller glasset godt opp, hvis ikke blir det plass til for mye blandevann, og da blir ikke drinken så god.
Ha i rom. Du skal ha så mye is i glasset, at all isen blir våt av rom.
Nå skal drinken røres sammen. Da er det viktig å ikke ta fingrene øverst på glasset. Legg en serviett over glasset, og ta en barskje (eller lang skje) langs innsiden av glasset, og helt ned i bunn. Rør rundt.

1 kommentar: