tirsdag 9. august 2011

Sweetchilli marinert Laks med Asparges og Gnocchi

Middag på terassen for meg og husbonden i går kveld.
Deilig, rask og lettvint middag.

150 - 200 gr laksefileter pr person
1 ss sweet chilli saus (pr filet - fra flaske går fint)
1 bunt grønn asparges (4-5 stilker pr person)
Gnocchi (kan kjøpes fersk, ferdig til koking, eller evt. lages fra grunn av)
1 tsk creme fraiche pr person
Litt smør til steking av fisk og surring av aspargesene/gnocchi

Kok opp 2 kjeler med saltet vann, 1 til gnocchi, og 1 til asparges. Når vannet koker har du oppi gnocchi, de er ferdig når de flyter opp (tar ca 2 min). Asparges i den andre kjelen når det koker (husk å knekke av nedre del av aspargesen - den delen kastes). 1 tsk smør på den varme avsilte asparges i kjelen, og det samme på de avsilte gnocchi gir ekstra god smak.

Lakesfileter, lar du ligge i litt Sweetchilli saus (4-5 min er nok), før du steker i stekepanne (ta med all overflødig saus i stekpannen).

Litt sprø salat er også godt til - men ikke nødvendig - laks og asparges er jo veldig godt bare det !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar