mandag 5. september 2011

Michel Houellebecq 'Utvidelse av kampsonen'

Houellebecqs beskrivelse av samfunnets som en «kampsone», den ’lille mislykkede mannens’ hevnlyst over den vellykkede del av befolkningen gjør at boken kanskje er spesielt relevant i dag, med 22.7 friskt i minnet.
Mitt inntrykk er at han treffer godt med mange av de stereotype oppfatninger vi har av mislykkede, ensomme mennesker. Han tar også mange av de dagligdagse hendelser i arbeidslivet på kornet. Men, jeg synes den blir litt drøy enkelte steder, han trekker det kanskje litt vel langt ?
Boken er likevel god underholdning og lett å lese.
Av mange litteraturkritikere blir forfatteren nærmest genierklært, så det kan jo være interessant å lese og danne seg sin egen mening, om denne mye omtalte forfatteren.

"I utvidelsen av kampsonen møter vi en ensom dataingeniør med et grått og kjedelig liv. En dag blir han sendt på salgsreise med en kollega som er enda mer mislykket enn ham selv. Når de prøver seg på damene, får de raskt erfare at de markedsliberalistiske lovene som styrer den økonomiske sfæren, også gjelder for kjærlighetslivet. Sammen kaster de seg inn i denne utvidete kampsonen." (fra omslaget) 

En fornøyelig bok som treffer godt, men som også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar