fredag 28. oktober 2011

Revolutionary Road, Richard Yates

En utrolig flott bok. Richard Yates første roman.
Den amerikanske drømmen, redselen for å bli A4. Hvordan vi løfter vårt eget JEG opp til å være annerledes enn den store massen, men som vi likevel er en del av.
Jeg fikk like stor sympati for begge hovedpersonene (ekteparet Wheeler). Begge sliter med ekteskapet og personlige problemer, som tildels går tilbake til barndommen. Bokens tema er noe alle vil kjenne seg igjen i. En tidløs klassiker vil jeg tro. Anbefales.
Oktober forlag/Forlagets omtale:
Denne romanen utspiller seg i USA midt på 50-tallet. Frank og April Wheeler har bosatt seg i Revolutionary Road, en idyllisk gate i en forstad til New York. Frank pendler til jobben i markedsavdelingen i et stort kontormaskinfirma, mens April er hjemmeværende med to små barn. Både Frank og April har hatt store forventninger til livet - han skulle bli forfatter, hun skuespiller. De skulle leve som moderne intellektuelle, og nå er de fanget i et småborgerlig liv med vennemiddager, kjedsomhet og krangler. Men da April kommer med det revolusjonerende forslaget at de skal flytte til Paris, der hun skal forsørge dem og Frank skal finne seg selv, åpnes nye avgrunner. Revolutionary Road var Richard Yates‘ debutroman og var finalist til National Book Award i 1961. Den ble kalt en litterær sensasjon, og Yates‘ sylskarpe realistiske stil har gjort ham til forfatternes forfatter. Revolutionary Road er en moderne amerikansk klassiker. "... et mesterverk." tennessee williams Levert av © DnBB AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar