tirsdag 10. april 2012

Chef to Go #8 Apple and Cream Tart


Forrige kursdag var det baking som stod i fokus, og det er utrolig hva vi kommer igjennom på noen få timer. Vi lagde denne deilige "Apple and cram tart", Bakeds Cheese Cake, Raspberry Coulis, Creme Anglaise, Tulip Dough, Mayonnaise og Chicken salad tea sandvwiches with toasted almonds.
Er det rart vi koser oss ? Denne kaken var utrolig god, og med Creme Anglaise på toppen var den himmelsk !


Oppskrift, dag 1 (eller |1 -2 timer før selve bakingen) :

Lag gjerne deigen dagen før, evt. et par timer kjøleskapet, og det fungerer også greit:
3 dl hvetemel
85 gram smør, kaldt/romtemperert (usaltet)
2 ss kaldt delfiafett
1/4 ts salt
Alt eltes sammen til en deig, strø litt mel over, og sett kjølig.


Oppskrift, dag 2:

Steg 1.
Rull deigen ut til en flat sirkel og kle kake/paiform, også oppover kanten.
Stek paibunnen i ca 10 min på 220 grader.

Steg 2.
Skrell, rens og kutt 3 epler (Granny Smith) i skiver, legg det i en bolle med 2 ss sitronsaft og 2 ss sukker (bland det, slik at alle epleskivene får sitronsaft på seg)

Steg 3.
I en anne bolle blander du sammen:

3 eggeplommer
2,3 dl fløte
3 ss sukker
1 ts vaniljeessens/evt frø av en vaniljestang
en klype salt
3/4 dl rosiner

Steg 4.

Legg alle epleskiven i vifteform utover paibunnen, og deretter heller du over blandingen du laget i steg 3. Strø over litt kanel og sukker på toppen.

Steg 5.
Stek i ovnen i ca 1 time på 190grader.

2 kommentarer:

  1. Åh, det så skikkelig godt ut! Jeg kan godt forstå at dere koser dere:-) Selv sliter jeg med makronene og håper du kan gi noen tips til høsten!

    Koselig å høre at dere hadde sol og varme her om dagen! Da vi kom hjem fra DK fikk vi 5 cm snø som regnet bort i går, så her er været ikke det beste for tiden.

    Ønsker deg en flott dag i St. John's!
    Hilsen Heidi

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det - kan hende jeg og trenger oppdatering på makronene :)

    SvarSlett