onsdag 15. juni 2011

Peppersaus - Løitens Sommer Aquavit

Løitens Sommer Aquavit egnet til mer enn å drikkes. Supergodt som ingrediens i Peppersaus. Lagde denne peppersausen i helgen, og det var en suksess.
Ingredienser peppersaus:

ca 1/2 ss Pepper
(gjerne hele pepper som du knuser selv, men ferdig malt går også fint)
Ha pepper i en stekepann med "slipp" belegg på ganske høy varme. La det bli godt og varmt og det lukter pepper.
1 dl Sommer Aquavit
Hell i stekepannen, og har du hatt panen varm nok begynner det å dampe med en gang. Nå skal du med en gang tenne på med en fyrstikk eller ligheter. (Pass på - hold gjerne pannen bort fra kjøkkenviften - flammen vil stå gangske høyt). La det brenne til de slukker av seg selv.
2,5 dl fløte, 1 klype salt
Hell i fløte og salt (etter smak), skru ned varmen, og la det hele småkoke i stekepanen til sausen tykner.
1 ss smør
Til slutt, ta stekpannen av varmen rett før servering, og rør forsiktig inn 1 ss smør

Jeg lover at dette blir en av de beste peppersauser du har spsit !
Veldig enkelt og kjempegodt. Sausen får en karamellisert smak.

Tok desverre ikke bilde av sausen, men det jeg kan si er at den blir mye lysere en det du nok tenker peppersaus skal være. Skal legge ved et bilde neste gang jeg lager den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar