Prosecco lages oftetst av Glera druer, også kalt Prosecco druer. Disse blir hovedsaklig produsert i Veneto regionen.
Som overskriften i dette innlegget indikerer, kommer Prosecco i 2 hovedkategorier, Spumante og Frizzante. Spumante har større bobler og mer kullsyre (fully sparkling), Frizzante mindre bobler og kullsyre (lightly sparkling). Dette ser man også som regel på korken på flasken. Spumante har som regel den vanlig champangekorken med ståltråd, mens Frizzante ofte har en enklere kork, og noen ganger en en vanlig vinkork.
Når det gjelder søthetsgrad, får du både Spumante og Frizzante i 3 ulike grader:
Brut : opp til 15 g restsukker
Extra dry: mellom 12-20 g restsukker
Dry: mellom 20-35 g restsukker
Så Dry er altså den søteste, og her er det nok mange nordmenn som bommer når de er ute og handler.
Frizzante kork
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar