torsdag 28. juli 2011

Skillingsboller

Oppskriften fikk jeg i sin tid av Lisbeth, og er en hvetebolle oppskrift.

Til deigen:

1 kg hvetemel
2 dl sukker
200 gr margarin
2 ts kardemomme
7 dl melk
100 gr tørr gjør (fersk gjær er best)

Bland alt det tørre.
Smelt margarin, ha melken i kjelen med smeltet margarin (ca 38 grader)
Hell vesken over i det tørre og elt godt.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del i 2-3 emner og kjevl ut store flater.

Til fyllet:
Meierismør
Sukker
Kanel

Smør på med smør (jeg liker best meierismør), strø på sukker og kanel.

Skjær opp rullen i ca 3 cm tykke skiver, som du legger i på bakeplate, eller gjerne i papirformer (da holder de seg mer samlet og blir høyere.

Stek midt i ovnen på ca 225 grader i ca 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar