Men allerede før en uke er gått så ble savnet etter noe som ligner brød stort. Jeg trålte nettet for å finne en oppskrift på lavkarbobrød. Sist, som var høsten 2010, så husker jeg dette erstatningsbrødet som noe som smakte veldig egg. Derfor ville jeg nå prøve å finne en oppskrift med lite egg. Ut av det jeg fant på nett, og hva jeg hadde i skapet ble oppskriften min slik:
2 egg
1/2 kopp rømme
1 ss solsikkeolje
1/2 kopp mandelmel
2 ss husk
3 ss linfrø
5 ss solsikkefrø
1 ts bakpulver
2-3 ss revet ost
Først blandet jeg alt det våte i en skål og pisket godt. Alt det tørre i en annen skål, og blander godt.
Ha det tørre opp i det våte og rød sammen. Helt i begynnelsen ser det kanskje veldig vått ut, men snart binder Husken å virke, og binder det hele sammen. Ha alt i en liten brødform kledd med bakepapir. Stek i 35 minutter på 200 grader. Slik ble det seende ut, og det har ikke eggesmak :
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar