mandag 19. mars 2012

St. Patricks day - Bell Island

Nok en helg er overstått. Denne helgen startet vi med en hyggelig middag på Bianca, sammen med Rutt Siri og Jørn. Veldig god mat, men litt spesielt mht vin - ingen meny, men alle vinene står utstilt på en vegg, og man må gå bort og se, for deretter å velge hvilken man ønsker.

Deretter bar det over til Erins Pub, hvor vi møtte mange kjente, og feiring av St. Patrics day var i god gang, med irsk musikk, øl, og dansing langt ut i de sene nattetimer. Ser ikke ut som det triveligste stedet i byen, men som mange steder her, viser det seg å være langt bedre innenfor veggene enn hva det ser ut til fra gaten :)


 Lørdag ble jo ganske rolig etter en slik fredag kveld/natt, og det ble i grunn ganske avslappende, med curling på kvelden på Knut. Jeg måtte stå over, fordi lungene mine nok ikke tålte all dansingen fredag.

Søndag dro vi på tur med ferje over til Bell Island, en liten øy, 9 km lang og 3 km bred, med ca 3000 innbyggere bare kort vei fra St. John's. Øya har en veldig spesiell form.

Bildet er lånt av: oceanviewefficiencyunits.com


Bell Island er et gammelt gruvesamfunn, og det var primært jernmalm som ble hentet ut fra gruvene. Her finner man en av de mest omfattende undersjøiske gruvene i verden. Gruvene er nå nedlagt, men det er museum i gruvene, som er åpen om sommeren.
Øya bærer preg av fraflytting og forfall, men heldigvis blir mange hus brukt som sommerhus, og blir ivaretatt på den måten.
Øya har 2 restauranter, butikk, skole og curlinghall. Vi var selvfølgelig innom en av øyas to puber, Princess Pub, og hadde en koselig samtale med bartenderdamen, før vi tok ferje tilbake til Portugal Cove.

Jeg lar meg imponere over veggmaleriene her borte, og de fant vi også på Bell Island, flott synes jeg.
Så etter fin tur-dag, bar det hjemover, hvor vi har så heldige å være invitert på middag til Per, sammen med Kåre og Jørn. Veldig koselig og deilig mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar